Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi
Bebeklerde diş çıkarma anneler için en zorlu dönemlerdendir. Bebek bakımı için de en kritik zamanlardandır. Bebeklerde dişler yemek yemeye yardımcı olurken, konuşmaya başlamalarına da destek olmaktadır.
Bebekler kaç aylıkken diş çıkarır?
Bebekler ortalama olarak yedinci ayında dişlerini çıkarır. Ancak bebekten bebeğe diş çıkarma zamanı değişebilmektedir. Üçüncü ay kadar erken ve onikinci ay kadar da geç çıkabilmektedir. Dişlerin çıkış düzeni ve zamanı anne babanın kalıtsal yapısına göre de oluşmaktadır.
Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?
– Salya
– Isırma
– Kulak çekiştirme ya da yanak kaşıma
– Ağzın alt kısımlarında ya da yüzde kızarıklık
– Ağrı
– Ateş
– İshal
– Huzursuzluk
– Uykusuzluk problemi
– İştahsızlık
– Ağız bölgesinde hafif döküntü
Diş çıkarma döneminde olan bu durumlar bebekten bebeğe değişebilmektedir. Diş çıkarma döneminde onları rahatlatıcı bebek ürünleri sunmak önemlidir. Bebek ürünleri seçimi yaparken organik olan ürünleri tercih etmeniz önerilmektedir.
Bebeklerde diş çıkarma süreci içerisinde ise dikkat edebileceklerinizle bebeğinizin rahat ve sağlıklı bir diş çıkarma süreci geçirmesine yardımcı olabilirsiniz. Daha önce paylaştığımız Bebek bakımı ve Diş Ağrıları yazımızdan yardımcı olabilecek bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.
*Bebek bakım önerilerimiz bilgilendirme amaçlıdır. Sağlıkla ilgili tüm sorularınız için mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.
Etiketler: BEBEK BAKIMI
Nisan 12, 2018
Listeye dön