A’dan Z’ye Bebeğinizin İlk Dişi
Bebeklerimiz diş çıkarmaya başladıklarında huzursuzluk, diş etlerinde ağrılar, salya, ısırma ve geceleri uykusuzluklar gözlemlemekteyiz. Anneler için en zorlu dönemlerden biri olan diş çıkarma döneminde dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken birçok bilgi bulunmaktadır. Bu dönemde aklımıza gelen ilk soru ise ay ay bebek gelişiminde, bebeklerin ilk dişleri neden bu kadar önemlidir?
Bebeklerde Diş Çıkarma
Diş çıkaran bebeklerde ilk diş çiğneme, yemek yeme, kalıcı dişlerin büyümesi için yer ve yön sağlama için gereklidir. İlk dişlerin doğru bir şekilde büyümesi bebeklerde düzgün bir çene yapısının oluşması, kas gelişimi ve düzgün bir diksiyon için çok önemlidir. Bu nedenle bebeklerde diş çıkarma dönemi bebeklerin gelişimi açısından çok önem taşımaktadır.
Bebeklerin ilk dişleri, gebelik sürecinde oluşmaktadır. Bebekten bebeğe değişse de alt çenede bulunan dişler ortalama altı ile on ay arasında çıkmaktadır ve tüm dişlerin çıkması üç yaşına kadar uzamaktadır. Bebeğinizin kalıcı dişleri ise 6 yaşına doğru çıkmaya başlamaktadır. Bahsettiğimiz nedenlerden dolayı, bebeğinizin ilk dişleri onun gelişimi için çok önem taşımaktadır.
Doğal Ağrı Azaltıcılar Kullanmak Bebeğinize Yardımcı Olacaktır
Bebeklerde diş çıkarma döneminde özellikle dişler çıkarken oluşan ağrılar ve huzursuzlukların azaltılması için doğal yöntemlerden yararlanılmaktadır. Anneler ve bebekleri için zor geçen bu dönemleri daha rahat olarak atlatmak için bebek bakımında doğal yöntemlerden yararlanılabilir. Doğal bir ağrı azaltıcı kullanmak, ağrılı dönemlerde yaşanan zorluklara yardımcı olacaktır.
Daha önce paylaştığımız Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi yazımızdan detaylı olarak bebeklerin diş çıkarma dönemiyle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
*Bebek bakım önerilerimiz bilgilendirme amaçlıdır. Sağlıkla ilgili tüm sorularınız için mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.
Etiketler: DİŞ KAŞIYICI
Nisan 28, 2017
Listeye dön